Evelop Arquitectura creates “backyard with a home” in San Miguel de Allende

Read Time:3 Minute, 9 Second

2022-09-22 17:00:03

Evelop Arquitectura drew inspiration from the work of Mexican architect Luis Barragán for this wood-and-stone home in San Miguel de Allende, which is interspersed with lush backyard courtyards.

San Miguel de Allende is Guanajuato state’s largest metropolis and was favoured by the enduring Mexican architect Luis Barragán.

In response to native agency Evelop Arquitectura, Barragán admired its conventional buildings and sought to copy a few of its options in his personal work.

The home sits inside a lush backyard

The studio, which is led by architect Eduardo Arturo González Hernández, sought to create a “backyard with a home” primarily based on Barragán’s rules. The architect was recognized for combining the rules of modernism with conventional Mexican design and craft.

For this latest challenge accomplished in 2021, Evelop Arquitectura lent extra significance to the encompassing greenery than to the inside, constructed areas.

House with courtyards
Evelop Arquitectura constructed the home round courtyards

“A poetic setting is created between the weather, the place the concord of the pure building parts is well known in direct relationship to the vegetation,” mentioned the studio.

Giant wood doorways entrance the outer wall of the residence, drawing guests in from the road. At this entrance to the property, there’s the primary courtyard that has a water function with a small “island” containing a picnic desk.

Evelop Arquitectura house
The vast majority of the house is laid out on the bottom degree

The doorway to the inside of the house itself lies past this intermediate area. Evelop Arquitectura describes this inside past the courtyard as a “second facade”.

This primary inside area holds the residing and eating rooms. These areas have clerestory home windows and wood ceilings with uncovered beams.

The vast majority of the house is laid out on the bottom degree, going through the luxurious gardens that occupy the perimeters and centre of the house.

“The distribution of the home is introverted, the place the gardens create the rhythm of the routes to the totally different areas of the home,” mentioned the studio.

To emphasise the connection between the inside areas and the gardens, Evelop Arquitectura included full-height glass partitions within the residing areas.

There are two bedrooms in the back of the 465 square-metres-property, every of which enjoys entry to a small out of doors space.

All through the house, small particulars resembling a bathe with a glass wall that opens out to the outside reinforce the connection to the encompassing gardens.

Sloped staircase
A gently sloped staircase results in one other small degree

A protracted coated hallway bisects the gardens and connects the residing areas with the bedrooms on the rear of the house. Within the hallway is a gently sloped staircase that results in the partial higher degree, which is for the youngsters.

In response to Evelop Arquitectura, the stair was designed for use extra simply by these with restricted mobility.

The higher flooring comprises a playroom for the youngsters, in addition to their very own bed room and toilet.

Bathroom
Native supplies have been used for the residence

Eduardo Arturo González Hernández used native supplies for the residence, which the architect says helps lend it a “timeless” high quality.

This contains Santo Thomas marble, which covers the flooring of the complete residence, pine doorways, ceilings and furnishings, and native stone on the outside.

Different initiatives which have been accomplished within the space embody a pink courtyard lodge by Ian Pablo Amores and a villa by Cherem Arquitectos that’s made up of 12 smaller buildings clustered collectively.

The pictures is by Andrés Mondragon Padilla.


Challenge credit:

Architect: Eduardo Arturo González Hernández
Collaborators: Arq. Maria José Villalana Contreras,  Jorge Flores López
Structural engineer: Ing. Mauricio Martínez Alanís
Panorama: Arq. Victoria Paulina Rodriguez Mosqueda



Supply hyperlink

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.